top of page

Christine Levring

Veterinärbesöket

Jag är legitimerad veterinär sedan 2010 från Köpenhamns universitet med inriktning häst. Efter utbildningen arbetade jag i 7 år hos Distriktsveterinärerna och nästan direkt kom jag med på en kurs i hästens munhåla och tandvård hos djurtandvårdsföretaget Accesia i Halmstad. Där och då väcktes mitt intresse för hästtandvård- det blev väldigt intressant och spännande att öppna en hästmun och klura ut varför den slitit sina tänder på ett visst sätt eller klura ut varför ryttaren upplever problem i kontakten i ridningen eller hitta orsaken till varför en häst har svårt att äta. Och att kunna åtgärda det! 


Jag fick under tiden på DV ta alla hästtandvårdspatienter första åren och fick således snabbt erfarenhet. Sedan dess har jag gått många vidareutbildningar inom ämnet både i Sverige (trestegsutbildning via SLU) men också många kurser utomlands runtom i Europa och auskulterat med andra duktiga inom området. Jag är medlem i NCED (Nordic college of Equine Dentistry) och EVDA (European veterinary Dental Association).


Numera jobbar jag heltid sedan 5 år tillbaka med enbart hästtandvård i egna företaget Veterinärbesöket tillsammans med min veterinärkollega Marika Niklasson. 


Vi brinner även för att få in en individuell betseltillpassning vid en munhåleundersökning för att optimera prestation och minska skador i hästmunnen, och vi håller oss uppdaterade hela tiden med kurser och hästtandvårdskonferenser både här som internationellt. 

 

Fritiden ägnar jag helst med min familj i vårat fritidshus, jag rider lite dressyr, tränar cykling, styrketränar och gillar att pyssla. 

 

Vi är glada för ett hästtandvårdssamarbete med Saxtorpskliniken och hoppas att ni kommer tycka hästmunnar är lika spännande och fascinerande som vi gör!

Christine Levring
bottom of page